Tabiatı, zengin bitki örtüsü, doğal kaynakları, manzarasıyla coğrafyamızın en güzel yerlerinden biri olan Yedigöller Milli park onlarca canlı türünün de yaşam alanı olarak bilinmektedir.
Türkiye ve yurtdışından birçok araştırmacıya ev sahipliği yapan Yedigöller, bilimsel araştırmalar için de doğal bir laboratuvar gibidir.
Ağaçlar bu dokuyu oluşturan en önemli parçalardan biri.
Başlıca ağaç türleri; Kayın, gürgen, meşe, akağaç, kızılağaç, Karaağaç, titrekkavak ve karaçam, köknar, fındık, Ihlamur, dişbudak ve nesli azalmakta olan porsuk itki türü de bu parkta yaşamını sürdürmeye devam ediyor.
Bitki türlerinin yanında, birçok hayvana da ev sahipliği yapan Yedigöller Milli Parkı, bize bu ekosistemde yalnız olmadığımızı hissettiren nadir yerlerden biri.
2015 yılında, Orman ve Su İşleri Müdürlüğü ile, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü 40 bin hektarlık Yedigöller Yaban Hayatı Geliştirme Sahasında bulunan Yaban hayvanlarını tespit etmek için Aralık ve Ocak Aylarında envanter çalışması yapmıştır. 27 kişilik ekip, ile yaklaşık 10 süren bir çalışma gerçekleşti.
Burada yaşamını sürdüren hayvanların sayısını belirleme için yapılan bu çalışmanın sonucunda, tahmini rakamlar ortaya çıktı. Bu sonuca göre, sahada 402 Geyik, 706 Karaca, 1333 Domuz, 87 Ayı, 61 Tiki ve 61 Kurt tespit edildi.
Bu sayının artış ya da azalışta olup olmadığı bilinmese de hangi yabani hayvan türlerinin olduğunu bilmemiz açısından önemli bir çalışmadır.
Bununla beraber 100 ün üzerinde kuş türüne yaşam alanı olan Yedigöller Milli park bu yönüyle de adeta bir kuş cennetini andırmaktadır.
Kültür üretim alabalık tesisi bünyesin de ise 1969 yılından beri alabalık üretimi yapılmaya devam etmektedir.
Keşif, merak, bilimsel araştırma… Ziyaretinizin nedeni ne olursa olsun, Yedigöller Milli Pakı sizi farklı canlı türleri ile karşılaşmaya davet ediyor.