Çocuklar çok erken yaşlarda, bizim sandığımızdan çok daha fazlasını anlayacak zihinsel yeteneğe sahiptir. Onları, doğa dostu davranışları benimseyecek, iklim değişikliği ve nesli tükenmekte olan türlerle ilgili bilgili ve duyarlı yetiştirebilmek sandığımızdan daha kolay. Ne kadar sohbet edersek o kadar iyi anlıyorlar, gezegen ve çevresel faktörleri o kadar iyi kavrıyorlar.
Anlatmayı eyleme dönüştürmek ve doğa gezilerine çocukları dahil etmek de farkındalıklarını arttıracak bir diğer önemli unsur. Araştırmalar doğada vakit geçiren çocukların daha yaratıcı ve üretken olduklarını söylüyor. Çocuklarla beraber güvenli bir alanda kamp yapmak, kamp deneyimine keşif etkinlikleri eklemek hem eğlenceli vakit geçirmelerini sağlayacak hem de merak duygularını besleyecektir.
Çocuklar, ilkbaharda tohum ekmeyi ve onların büyüyüp bitkiye dönüşmesini seyretmeyi çok seviyorlar. Bu da onlar için yiyeceklerin nereden geldiği ve değerinin bilinmesi açısından bilinçlendirici bir aktivite olabilir. Çocuklara sadece gıda üretmenin sürdürülebilir yollarını öğretmekle kalmıyor, aynı zamanda onlara sabrı ve sıkı çalışmalarının harika bir duygu olduğunu göstermeye yardımcı oluyor.
Çocuklarınızla bir ağaç dikmek, onları çevre dostu olmaya teşvik etmek için iyi bir fırsattır. Ayrıca çocuklara ağaçların önemini ve yayılmasının değerini öğretmenin de eğlenceli yollarından birisidir. Bu nedenle, çocukları boyunca tüm bu sürece dahil edilmesini sağlamak için düzenli olarak ağaç dikmelerini sağlayabilirsiniz.
Temiz havada vakit geçirmek ve çocukların koşmayı, oynamayı ve doğanın harikalarını keşfetmeyi sevmesi sizi ve çocuklarınızı daha iyi hissettirecek. Çocuklarınız hafta içi okula gidiyorsa, okuldan sonra dışarıda vakit geçirmeye çalışın. Ayrıca hafta sonları doğa yürüyüşlerine çıkabilir, yerel vahşi yaşam alanlarınızı keşfedebilirsiniz. Vahşi bir yerde oturup çevrenizdeki doğayı gözlemleyerek biraz zaman geçirin ve doğa günlüğü tutmayı deneyebilirsiniz. Bu çocuklar için çok eğlenceli ve öğretici bir aktivite olacaktır.